Baris Puhovski (©ARKUS liga)
Baris Puhovski (©ARKUS liga)

Hičkokovski triler pripao Vojvodini: Crno-beli čudom do produžetaka, ali Lale vode u finalnoj seriji

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.05.23. | 20:20

Arkus Superliga Srbije: Novosađani pobedili na Slanoj bari posle 70 minuta – 32:28 (26:26, 17:10). Briljirao Baris Puhovski kada je bilo najbitnije. Desetominutni prekid zbog tuče krajem prvog poluvremena

Cirkus, tuča, desetominutni prekid, na kraju triler hičkokovskih razmera u prvom finalnom meču plej-ofa Arkus Superlige Srbije, Vojvodina - Partizan. Lale su na Slanoj bari posle produžetaka pobedile crno-bele sa 32:28 (26:26, 17:10) i povele u seriji sa 1:0 (igra se na dve dobijene). Četa Darija Krželja u sredu na Banjici igra na svom parketu za ostanak u seriji, dok tim Borisa Rojevića ima prvu meč loptu za 10. vezanu titulu, a 11. u istoriji.

Imala je Vojvodina manje od dva minuta pre kraja drugog poluvremena prednost od 26:23, ali su crno-beli čudesnom serijom 3:0 uveli meč u produžetke. Uroš Kojadinović je pogodio u poslednjoj sekundi iz sedmerca, posle faula za najstrožu kaznu Marka Vasića nad Mladenom Šotićem – 26:26. Kod rezultata 26:24, na manje od minut i po do kraja, Luka Rogan je promašio sedmerac, a Nemanja Jović i pomenuti Kojadinović, pre toga i Nikola Zečević, pogodili su mrežu Novosađana i uveli su meč u produžetke.

Izabrane vesti

Očekivalo se da će u dodatnih 10 minuta (dva puta po pet minuta) gosti da budu u psihološkoj prednosti, ali su se trgli domaći rukometaši. Poveli su sa 29:26, otišli na mini odmor sa dva pogotka prednosti (29:27), da bi u poslednjih pet minuta uspeli da slave i odbrane domaći teren. Briljiralo je kada je bilo najteže beloruski as Baris Puhovski.

Ipak, rukomet i sport je bio u drugom planu. Krajem prvog poluvremena, tačnije u 26. minutu, došlo je desetominutnog prekida. Posle faula Vuka Lazovića na Mohamedu Azizu Aidiju, Tunišanin je pao na parket, specijalistu za odbranu gostiju mu je nešto rekao, a onda je došlo do tuče. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. Uleteli su svi igrači sa klupe, kao i stručni štab.

Prštali su udarci, guranja, svašta je bilo, a epilog su pet isključenja. Vuk Lazović je dobio crveni karton zbog oštrog starta. Plavi karton i sigurno meč suspenzije dobili su levo krilo Partizana Boris Radivojević i levi bek Vojvodine Gregor Ocvirk. Isključeni su i treneri, strateg Vojvodine Boris Rojević i pomoćnik Darija Krželja, Petar Žujović. Treba napomenuti i očajno suđenje Marka Boričića i Dejana Markovića, koji su pravili greške na obe strane i doprineli haosu na terenu.

Pre prekida je Voša napravila seriju 7:1, od 5:5 golom Nikole Zečević za goste, odlepio se domaćin na krilima odličnih Barisa Puhovskog i Gregora Ocvirka do +6 - 12:6. Dobru rolu imao je Mohamed Aziz Aidi. Odbrana Novosađana je bila granitna na čelu sa dvojicom Miljana, Vukovljakom i Pušicom, dok je blistao na golu Fran Lučin.

Ništa u napadu nisu mogli crno-beli. Stefan Petrić je postigao prvi gol na meču tek u 24. minutu. Imala je Voša prednost od 21:14, ali sredinom drugog poluvremena, Partizan pravi seriju 4:0, unosi neizvesnost u meč. U tim trenucima tanka bekovska linija domaćina, koja je ostala i bez isključenog Ocvirka, ništa nije mogla protiv agresivnih izabranika Darija Krželja. Puhovski je u 47. minutu iz penala prekinuo crnu seriju domaćina, povele su Lale sa 22:18.

Kada je Marko Vasić golom s krila u 53. minutu doneo Vojvodini + 5 - 25:20 činilo se da neće bitii neizvesne završnice, ali su Lale pale u finišu drugog poluvremena, a mlađarija crno-belih odigrala kao u transu. Kojadinović je uveo meč u produžetke golom iz sedmerca, a u dodatnih 10 minuta iskusniji domaćin je bio bolji, predvođeni Puhovskim, Tomićem, Rađenovićem, Azizom i mladim Roganom. Bitnu odbranu krajem prvog produžetka imao je Bojan Perović koji je 48. minutu zamenio isključenog golmana Frana Lučina.

Iako se igralo u Novom Sadu, Partizan se osećao kao kod kuće. Tokom svih 60 minuta imao je gromoglasnu podršku oko 300 Grobara koji su nadjačali domaće navijače.

U 48. minutu crveni karton je dobio je i golman Vojvodine Fran Lučin posle nenamernog udarca u lice kapitena crno-belih Nikole Zečevića. U doskoku, srednji bek Partizana je naleteo na hrvatskog internacionalca i dobio žestok udarac. Na golu je u finišu morao iskusni Bojan Perović kome je ovo prvi meč ove sezone u dresu šampiona.

U pobedničkom timu najefikasniji sa po šest golova bili su Baris Puhovski (tri sedmerca), Mohamed Aziz Aidi i Bojan Rađenović. Po četiriu su delo Marka Vasića, Luke Rogana i Gregora Ocvirka, dok su po pogodak postigli Živan Pešić i Branko Tomić. Fran Lučin je imao devet odbrana, a Bojan Perović samo jednu, ali zlata vrednu u produžetku, kada je skinuo zicer Šotiću.

Mohamed Aziz Aidi (©RK Vojvodina)Mohamed Aziz Aidi (©RK Vojvodina)

Kod Partizana Uroš Kojadinović je imao sedam golova na kontu, od toga dva sa linije sedam metara. Šest je delo Stefana Petrića, a pet Nikole Zečevića i Nemanje Jovića. Dva pogotka dao je Ivan Mićić, a po jedan Mladen Šotić, Veljko Popović i golman Andrej Trnavac, koji je sakupio i šest intervencija.

Nervi su bile napete kao strune, a šta će tek da bude u sredu na Banjici? Disciplinski organi Arkus lige imaće pune ruke posla. Izvesno je da na terenu za tri dana neće biti igrača koji su dobili plavi karton, Borisa Radivojevića i Gregora Ocvirka. Vojvodina je u finalnoj seriji bez pomoći povređenih Milana Milića, Miloša Grozdanića i Luke Arsenića.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE - FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Nedelja

Vojvodina - Partizan 32:28 p. p. (26:26, 17:10), u serij 1:0

ZA 3. MESTO

Subota

Metaloplastika - Dinamo Pančevo 34:28 (15:15), u seriji 1:0

***igra se na dve dobijene



tagovi

RK PartizanRK VojvodinaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara